5 NAMIRNICA KOJE TOPE MASNE NASLAGE NOĆU: Možete ih jesti bez grižnje savjesti kasno navečer i nećete dobiti višak kg

Ako kasno liježete i ogladnite u sitne sate, neka vam budu sljedeće namirnice, jer one su odličan saveznik za održavanje vitke linije.

Ako spadate u onu skupinu ljudi koji kasno liježu i uglavnom večeraju u sitne sate, onda je vrlo važno koje namirnice birate, jer određene namirnice vam mogu uvelike pomoći da utolite glad, a opet ne boje se debljanja, jer su izvrsni saveznici za topljenje masnih naslaga.

Naime, stručnjaci sa Sveučilišta u Floridi kažu da 30 grama proteina 30 minuta prije spavanja dobro utječe na liniju, a ako trebate kasnu večeru, birajte sljedeće namirnice:

1. Svježi sir

Svježi sir spada među najkvalitetnije namirnice i odličan je izbor za večeru. Bogat je proteinima i kalcijem, što je posebno važno za starije osobe.

2. Bademi i lješnjaci

Istina je da su vrlo kalorični, ali nećete pojesti cijeli tanjur, nego najviše jednu šaku. Liječnici savjetuju da što češće grickate orašaste plodove ako želite ostati u formi. Iako su svi orašasti plodovi bogati proteinima, nutricionisti preferiraju lješnjake i bademe jer sadrže obilje vitamina E, magnezija i selena, na čemu će vam srce biti zahvalno.

3. Mozzarella

100 grama ovog ukusnog sira sadrži 6 grama proteina, 1 gram ugljikohidrata, obilje vitamina D, a samo 100 kalorija.

 

4. Jaja

Iako se smatraju teškom hranom, znanstvenici s Floride tvrde da su odlična kad se jedu prije spavanja. Sadrže puno proteina, vitamina D i drugih važnih nutrijenata.

 

5. Tofu

Tofu sir je na petom i posljednjem mjestu preporučenih namirnica s ‘noćnog jelovnika’. Sadrži dovoljno proteina da suzbije glad, a nije previše kaloričan. Preporučuje se ženama u menopauzi i osobama koje ne vole mliječne proizvode

Nutricionisti tvrde da je tofu izvrstan izvor proteina te da spada među rijetke proizvode koji su potpuni izvor proteina što znači da sadrži svih 9 aminokiselina. Također je dobar izvor kalcija, magnezija, fostora, vitamina B i željeza, a sadrži i mangan, bakar i cink.

Leave a Comment