ARGETA PO PRVI PUT ISKRENO O PAŠTETAMA Otkrili šta se nalazi u njihovim proizvodima

Da li je pašteta napravljena od ostataka i prepuna aditiva? Da li je lošeg kvaliteta? Zbog čega ima tako dugačak rok trajanja? Mitova o pašteti je mnogo, a istina je samo jedna. Zato je Argeta pored toga što nosi titulu paštete broj 1 u Evropi, po istraživanju poznatog instituta Nielsen, rešila da postane i razbijač mitova. Zbog čega?

 

Pre svega, zbog toga što brojke pokazuju izuzetnu popularnost ove paštete među potrošačima. Verovali ili ne, u postrojenju u Izoli se svakodnevno puni 550.000 limenki, a na postrojenju u Sarajevu još 450.000 limenki, što znači da se nedeljno proizvede preko 5 miliona limenki, koje putuju na različite destinacije širom sveta. Argeta je prisutna na 36 tržišta, a potrošači se prijatno iznenade kada Argetu ugledaju na policama u prodavnicama širom SAD-a i Kanade, pa čak i Australije.

I pored ogromne popularnosti ove paštete širom sveta, Argeta je svesna da namazani mitovi kruže i dalje i zato je rešila da ih sve razotkrije.

Razbijanje mita broj 1: Pašteta se pravi od ostataka

svi mitovi koji ste čuli o paštetama, a koji se odnose na to da se oni prave od ostataka/otpadaka, kada je reč o Argeti – nisu tačni.

 

– Naime, treba imati u vidu da Argeta nije deo veće industrije prerade mesa i zato ovaj brend kupuje samo odabrane kvalitetne komade piletine, uključujući i pileće i riblje filete i samo od toga pravi paštetu. Pre ulaska u proizvodnju, svaka pošiljka mesa se detaljno testira i ako prođe sve Argetine standarde, onda kreće da se kuva, otkoštava i melje u paštetu. Jedini dodatak Argetinoj pašteti su 100% prirodni začini i biljna ulja – tvrde u ovoj kompaniji.

Razbijanje mita broj 2: Pašteta je prepuna aditiva

Napraviti pileću paštetu je izazovan posao, zato što mlado meso još uvek nema jači ukus na koji smo navikli i zato mu treba dodavati pojačivače da bi bilo što lepše.

Međutim, Argeta iz tog razloga koristi samo pažljivo odabrane sastojke i prvoklasno zrelo pileće meso. Ti prozvodi su sami po sebi već izuzetnog kvaliteta i ne treba im ništa dodavati. U Argetinim paštetama se nalaze oni komadi mesa koje kupujemo u mesarama za nedeljni ručak i što je najvažnije te paštete ne sadrže konzervanse, veštačke boje, veštačke pojačivače ukusa, kao ni gluten. Kvalitet se svakodnevno prati, vrše se sve potrebne analize i garantuje se da je svaka Argeta na polici 100% bezbedna – ističu oni.

Razbijanje mita boj 3: Limenke su lošeg kvaliteta

Argetine paštete pakuju se u dobro poznate okrugle aluminijusmke limenke, koje su obložene zaštitnim slojem koji ih štiti od korozije, oksidacije i drugih hemijskih reakcija koje mogu uticati na proizvod.

– Taj zaštitni sloj obezbeđuje da aluminijum ne prodre u Argetine proizvode i svi materijali koji se koriste su verifikovani kao pogodni za kontakt sa hranom. Dodatna vrednost aluminijuma je ta što je to jedini materijal, osim tankog stakla, koji je 100% obnovljiv, što znači da se beskonačno može reciklirati i nikada se ne troši. Lagan je i dovodi do znatno niže emisije CO2, što znači da je pogodan za našu planetu – napominju u Argeti.

Razbijanje mita broj 4: Ima dug rok trajanja i bez aditiva ne može biti dobro

Kako paštete imaju tako dugačak rok trajanja pitate se. Argeta i na to ima odgovor, jer, kako kažu, koristi savremenu, visokotehnološku proizvodnju.

– Svaka napunjena konzerva je hermetički zatvorena i nakon toga sterilisana. U pitanju je proces termičke obrade, koji obezbeđuje duži vek trajanja proizvoda na bezbedan način i bez veštačkih aditiva. Svi Argetini proizvodi na policama su potpuno bezbedni – naglašavaju oni.

Razbijanje mita broj 5: Argeta pašteta je skupa

Cena ne određuje uvek kvalitet, osim kada je cena i te kako opravdana i to iz pravih razloga.

– Ostaci hrane i mesa su jeftini, samim tim i određene paštete na tržištu jesu jeftine, međutim, kao što smo već napomenuli Argeta ne koristi ostatke, već kvalitetne sastojke i čisto meso, koje kao što smo i sami svedoci košta, samim tim to se odražava na cenu. Kompanija Argeta posvećena je vrhunskom kvalitetu i ceo proces je maksimalno optimizovan – poručuju oni i zaključuju:

– Nadamo se da smo uspeli da razbijemo sve mitove koje ste do sada imali o paštetama i da ćete od sada potpuno mirne savesti uživati u Argetinim paštetama, ali i u drugim Argetinim namazima, koje svakodnevno razvija kako bi zadovoljila sve vaše gastronomske potrebe.

Leave a Comment