IMA SVEGA 60 KALORIJA: Ovo voće odlično je za kožu, jača imunitet i pomaže kod mršavljenja

Jedno od najomiljenijeg ljetnog voća su breskve, koje su zbog vitamina C jako dobre za kožu. Ovaj hranjivi sastojak, koji je snažan antioksidans, štiti stanice kože od slobodnih radikala tako što neutralizira štetne molekule.

Breskve su slatke, ukusne i zdrave zbog čega su mnogima omiljeno voće, a postat će im još draže kad otkriju brojne zdravstvene prednosti koje donose.

Pojedete li jednu breskvu srednje veličine, unijet ćete u organizam svega 60 kalorija, a istovremeno ćete ga bogato opskrbiti vrijednim nutritivnim sadržajem.

U breskvama su najzastupljeniji vitamini A, C, E, K i B3. Zahvaljujući snažnim antioksidansima, vitaminima C i E, breskva može biti od velike koristi u održavanju zdravlja cijelog organizma.

Zdravstvene prednosti breskvi su:

Jačaju naš imunološki sustav

Najzastupljeniji vitamini u breskvi su A, C, E, K i B3 i tome možemo zahvaliti što su breskve jako dobre za naš organizam. No, posebno zahvaljujući vitaminu C, konzumiranjem breskvi jačamo naš imunološki sustav koji nam je itekako važan u ovim za zdravlje izazovnim vremenima.

Breskve nam čuvaju kožu

I za ovo možemo zahvaliti vitaminu C koji nalazimo u breskvama. Ovaj hranjivi sastojak, ujedno i snažan antioksidans, štiti stanice kože od slobodnih radikala tako što neutralizira štetne molekule. Vitamin C je dobar i u odgađanju pojave bora i sitnih linija a zahvaljujući vitaminu E koji breskve također imaju, koža se lakše obnavlja i hidratizira.

Breskve paze naše oči

Što se tiče zdravlja očiju, za to pak možemo zahvaliti vitaminu A te beta-karotenu koji se, pogađate, nalaze u breskvama. Zahvaljujući tim antioksidansima, naše su oči dodatno zaštićene, a to su dobre vijesti.

Breskve pomažu pri mršavljenju

Iako nutriitivno bogate, breskve sadrže malo kalorija a to je dobro kad želimo smršavjeti. Stoga, ako nam se jede nešto slatko, umjesto kolača ili čokolade, uzmimo – breskve!

Breskve za zdraviju probavu

Ovo voće je bogato vodom i vlaknima a to može pomoći pri problemima sa zatvorom. Osim toga, spomenuta vlakna smanjuju i rizik od oboljenja od raka debelog crijeva.

Leave a Comment