Jedan dio je strogo zabranjen, samo odabrani mogu do njega: Ovako izgleda raskošni roditeljski dom princeze Diane

Pokojna princeza Diana bila je jedan od javnosti omiljenih članica britanske kraljevske obitelji, a njena je popularnost odavno prešla granice njene zemlje te je Dianin lik i djelo i dan danas dobro poznat diljem svijeta.

Uspomenu na nju čuvaju njeni sinovi, prinčevi Harry i William, ali i njene sestre i brat, grof Charles Spencer koji i danas sa svojom obitelji živi na njihovom obiteljskom imanju Althorp u Northamptonshireu gdje je Diana odrasla, ali gdje je i pokopana.

Upravo Charlesova supruga, Karen Spencer, ponekad voli podijeliti unutrašnjost njihovog velebnog imanja na svome Instagram profilu na kojem je prati gotovo 82 tisuće ljudi pa je tako šira javnost dobila priliku vidjeti kako iznutra izgleda roditeljski dom princeze Diane.

Ova se veličanstvena zgrada prostire na gotovo 9300 kvadratnih metara, a ima čak 90 soba, dvoranu s portretima, impresivnu knjižnicu, blagovaonicu za svečane večere, nekoliko pozamašnih dnevnih soba i široka zavojita stubišta.

O tome kako je luksuzno uređena svjedoči i činjenica da je tijekom svoje povijesti kuća ugostila brojne članove kraljevske obitelji, puno prije nego li se Diana Spencer udala za tadašnjeg britanskog prijestolonasljednika, princa Charlesa.

Zdanje je prepuno umjetničkih djela, sadrži privatne kolekcije pokućstva, slika i kipova, a knjižnica ima kolekciju od 10 tisuća knjiga.

Kuća Althorp otvorena je za posjetitelje svakog ljeta, no grob princeze Diane, koji se nalazi na jezeru poznatom kao The Oval, smještenog unutar vrta Althorp Park, nije dostupan. Put do jezera obrubljen je s 36 stabala hrasta, od kojih svako predstavlja jednu godinu Dianina života.

Umjesto toga gosti koji žele Diani odati poštovanje mogu to učiniti na memorijalnom spomeniku koji je napravljen nedaleko od jezera.

Leave a Comment