Kako ćemo kupovati svježe namirnice bez bojazni zaraze?

Sigurna i jednostavna kupovina putem naših pametnih telefona štititi će zdravlje svih nas i omogućiti malim poljoprivrednicima da plasiraju svoje proizvode bez bojazni od zaraze

Nakon dva mjeseca iščekivanja dobrih vijesti, napokon je i nama zasjalo sunce. Broj zaraženih je i dalje u padu, a sve je više onih koji su pobijedili bitku s virusom te se život polako okreće prema normali koju smo još prije par mjeseci uzimali zdravo za gotovo. No, iako se situacija s korona virusom poboljšava i možemo reći da smo jako dobro odradili posao u „prvom poluvremenu“, jasno je da će nam se svakodnevica i dalje razlikovati od onoga na što smo navikli, barem dok ne nađemo sigurno cjepivo protiv virusa. Zato je pametno zadržati zdrave navike koje smo brzo usvojili u ova dva mjeseca , te i  dalje djelovati preventivno kada je zdravlje u pitanju bez obzira na opušteniju atmosferu oko nas.

Ali vratimo se na ovaj period preventivnih mjera i nepoznate situacije u kojoj smo se svi našli, koja nas je natjerala da razmislimo o svakodnevnim aktivnostima i prilagodimo život boravku u svojim domovima. Osim što smo se podsjetili nekih dobro poznatih činjenica, poput temeljitog pranja ruku, naučili smo da nas socijalno distanciranje te manjak kontakata s drugima može spasiti i uspješno okončati epidemiju. Naravno, bilo je situacija kada smo jednostavno morali napustiti sigurnost vlastitog doma, poput tjedne nabavke namirnica i ostalih kućnih potrepština, a baš u tim situacijama nam je tehnologija olakšala život.

Od polja do frižidera

poster

Pametni telefoni, specijalizirane aplikacije i online kupovina postale su u vrlo kratkom vremenu normalan način kupovine, a dostava na kućni prag standardna usluga. Nakon zatvaranja tržnica, vlasnici OPG-a ekspresno su digitalizirali svoje poslovanje, te umjesto štandova na tržnicama gdje smo ih navikli gledati, sada nam nude iste proizvode preko interneta. Iako za sada diranje novčanica ne predstavlja veliki rizik od zaraze, na nama je da smanjimo socijalni kontakt i minimiziramo svaki potencijalni rizik od zaraze. Zahvaljujući usluzi KEKS Pay za OPG, kod plaćanja naručenih proizvoda od našeg omiljenog OPG-a, možemo se osloniti na naše pametne telefone i bezbrižno izvršiti uplatu bez nepotrebnog izlaganja potencijalnoj zarazi.

Leave a Comment