Koliko puta se može koristiti jedan peškir

Postoje neka pitanja koja izazivaju debatu u mnogim domaćinstvima. Tako da su neki uvjereni da se peškir mora oprati nakon prve upotrebe. Međutim, logika bi rekla da se iz tuša izlazi čist, pa ne možete ni da zaprljate peškir dok se brišete njime.

Možda postoje neke kožne bakterije koje se lijepe za peškir, ali su zanemarljive. To znači da se vaš peškir zapravo ne zaprlja kada ga koristite, što znači da je sasvim u redu da ga ponovo koristite. Važno je samo da ga okačite da se osuši odmah nakon kupanja. U suprotnom – ako danima ostane naboran i vlažan, zbog čega može da se razvije neprijatan miris – treba ga zamijeniti.

Koliko može da se koristi isti peškir?

Kao opšte pravilo, ne bi trebalo da koristite svoj peškir više od tri puta. Poslije toga bi bilo dobro da ga promijenite. Zašto? Svaki put kada se peškir nakvasi, bakterije na njemu dobijaju priliku da se šire i razmnožavaju. Poslije nekog vremena, peškir postaje prilično prljav.

Druga tema za diskusiju je dijeljenje peškira.

Da li je bezbjedno da svi članovi domaćinstva dijele isti peškir?

Iako bi se mnogi složili da je ovo nehigijenska praksa, ona je zapravo prilično bezbjedna. Naime, pošto ukućani žive zajedno, velika je šansa da već imaju iste kožne bakterije. Ipak, bilo bi poželjno da svako ima svoj peškir, posebno ako neko ima neku infekciju ili kožno oboljenje, prenosi Magazin Novosti.

Leave a Comment