Konzumiranje sezonskog voća i povrća najbolje je za zdravlje

Svima nam je poznato da je najbolji i najsigurniji način izbjegavanja voća i povrća iz sumnjivih izvora (uvoza, plastenika, GMO-a), tako da uvijek kupujete i konzumirate sezonske namirnice, odnosno ono povrće i voće koje u kraju u kojem se nalazite sazrijeva u određeno vrijeme godine.

Konzumiranje sezonskog voća i povrća najbolje je za zdravlje!

Tako smanjujete mogućnost da se hranite bezukusnim te možda čak i opasnim namirnicama.

Stiže rujan pa se stoga okrenite ovomjesečnom povrću i voću. Jesen nije nimalo slabija sezona dobrog voća i povrća iako se to tako čini nakon ovih ljetnih dana i plodova.

Kukuruz

Kukuruz je sada najzdraviji i najpristupačniji. Dobar je izvor dijetalnih vlakana, folne kiseline, fosfora, vitamina C i magnezija. Kukuruz najčešće jedemo sa roštilja ili kuhan. No, kukuruz možete pripremati na razne načine pa tako i u obliku PLJESKAVICA OD TIKVICA I KUKURUZA.

Patlidžani

Sadrže jako malo zasićenih masti, kolesterola i natrija. Dobar su izvor vitamina C, K, tiamina, niacina, vitamina B6, pantotenske kiseline, magnezija, fosfora i bakra. Odličan su izvor dijetalnih vlakana, folne kiseline, kalija i mangana. Patlidžani su ukusni, hranjivi i jednostavni za pripremu, a NAMAZ OD PATLIDŽANA prava je delicija.

Tikvice

Kraljice kolovoza i rujna ne treba posebno i dodatno upoznavati, ali treba ih uvijek nahvaliti. Sadrže malo zasićenih masti i jako malo kolesterola i natrija. Dobar su izvor tiamina, niacina i pantotenske kiselina. Odličan su izvor dijetalnih vlakana, proteina, vitamina A, C, B6, folne kiseline, željeza, magnezija, fosfora, cinka, bakra i mangana. Tikvice nisu intenzivnog okusa, slažu se s gotovo svim namirnicama.

Leave a Comment