LIJEČI ŠEĆERNU BOLEST: LJEKOVITI SOK OD SMREKE

Poznato je da luk čisti kožu, ubija bacile i bakterije, a fosforna kiselina u krvotoku čini čuda.

Crveni (ljubičasti) luk samo povremeno dodate u salate, sendviče ili neka druga hladna jela? No jeste li znali da je ta biljka iz roda Allium iznimno ljekovita i zdrava?

Ovaj luk, koji originalno potječe iz Rumunjske, Italije i iz SAD-a, svojim antioksidativnim vrijednostima obogaćuje brojna jela. Zahvaljujući njegovu blagom okusu, najčešće se dodaje sirov u salate ili sendviče, dok se, primjerice, žuti luk češće koristi za pirjanje i prženje.

Crveni luk sadrži dvaput više antioksidansa od drugih vrsta luka. Može se pohvaliti obiljem antocijanina, koji mu daju prepoznatljivu crvenkastu do zagasito ljubičastu boju.

Također, bogat je i sumpornim spojevima, poput dialil sulfida, koji pomažu proizvodnji aminokiseline cisteina. Upravo cistein može pomoći gubitku kilograma, čišćenju organizma i prevenciji karcinoma.Od vitamina, crveni luk sadrži K, B6 i C, a kada je riječ o mineralima, u njemu su prisutni kalcij, kalij, magnezij, mangan i krom.

Jeste li znali da žvakanjem sirovog luka tijekom 2-3 minute možete uništiti gotovo sve mikrobe u usnoj šupljini? Konzumiranjem sirovog luka možete spriječiti pojavu karijesa i druga oboljenja zuba i desni.

Pomiješate li u jednakom omjeru svježe iscijeđeni sok od crvenog luka s medom, dobit ćete odlično prirodno sredstvo za suzbijanje kašlja i neugodne grlobolje.

Poznati liječnik iz Sankt Peterburga, Igor Knjazkin, zapisao je recept u kojemu glavnu ulogu ima crveni luk u liječenju štitne žlijezde. Prema njegovoj preporuci, naveče, prije odlaska u krevet, glavicu crvenoga luka prerežite po pola tako da sok može iscuriti iz svake polovice. Laganim, kružnim pokretima, izmasirajte vrat na području štitnjače tim polovicama.

Na počinak odite bez ispiranja vrata kako bi sok iz luka mogao djelovati preko noći. Sok će prirodno poticati funkciju štitne žlijezde.

Poznato je da luk čisti kožu, ubija bacile i bakterije, a fosforna kiselina u krvotoku čini čuda. (Tekst se nastavlja ispod)

Narodna medicina tumači da luk:

– pročišćava krv
– ubija bakterije, bacile i patogene
– čisti zrak

Leave a Comment