LIJEK IZ BIBLIJE: Čaj od maslinovog lišća pomaže u izlječenju od brojnih bolesti

Listovi masline su izrazito ljekoviti jer posjeduju antivirusno, antiparazitsko, antibakterijsko i antifungalno djelovanje.

Jeste li znali da list masline krije brojna ljekovita svojstva? Oleuropein je najaktivniji spoj u lišću masline za kojeg se veže terapeutsko djelovanje.

U Bibliji se maslinovo stablo spominje više od tisuću puta. Iako je danas najpopularniji plod tog drveta sama maslina, mnogi ne znaju da je na stablu masline izrazito ljekovito i lišće koje krije brojna ljekovita svojstva a najznačajniji spoj u listu masline je oleuropein koji posjeduje izuzetno jako antibakterijsko djelovanje.

VIDI OVO: Maslinovo ulje i limun: Kombinacija koja čini čuda!

Oleuropein je najaktivniji spoj u lišću masline za kojeg se veže terapeutsko djelovanje. Osim toga, maslinovim se listom poboljšava zdravstveno stanje u velikom broju bolesti koje su uzrokovane mikrobima. Te bolesti su gripa, meningistis, hepatitis B, upala pluća, gonoreja, herpes…

Ujedno pomaže i kod kirurških, kao i kod infekcija mokraćnih puteva. Maslinovo lišće sprječava infekcije uzrokovane djelovanjem gljivica.

Korištenje čaja od maslinovog lišća može pomoći pri ozdravljenju od ovih bolesti: upale pluća, gonoreje, tuberkuloze, gripe, meningitisa, hepatitisa B, herpesa, kroničnog umora, ateroskleroze, meningitisa, botulizma, malarije, čira na želucu, difterije, upale mokraćnih puteva i encefalitisa.

Konzumacija maslinova lišća pomaže u obnavljanju cjelokupnog imuniteta, ali i služi za vraćanje energije kod izmučenog organizma, primjerice nakon kemoterapije. Listovi masline su izrazito ljekoviti jer posjeduju antivirusno, antiparazitsko, antibakterijsko i antifungalno djelovanje preko kojeg je moguće u potpunosti preboljeti velik broj oboljenja.

VIDI OVO: 7 nevjerojatnih stvari koje se događaju vašem tijelu kada jedete masline

Recept za čaj: Za šalicu čaja od 2-3 dcl  potrebno je 15-20 osušenih listova masline. U prokuhanu vodu ubacite listove i kuhajte ih još 2-3 minute. Ostavite listove da odstoje u vodi još 10 minuta i izvadite ih. Možete piti hladno i toplo s medom, limunom ili bez ičega.

Primjena: Čaj trebate piti svaki dan kako biste osjetili poboljšanja za različita oboljenja. Preporučljivo ga je piti i preventivno kako biste preduhitrili navedene bolesti. Listiće za čaj najbolje je brati u proljeće kad su listovi mladi, oprati ih i osušiti na zraku. Čuvati u zatvorenoj posudi zaklonjenoj od sunčeve svjetlosti, piše Dnevno.hr

Leave a Comment