Mačke ljekovito djeluju na ljude – smanjuju bol i ubrzavaju ozdravljenje

Mačke mogu ljekovito djelovati na ljude smanjujući bol i ubrzavaju ozdravljenje, a posebno dobro utječu na srce.

Vjerovanje da su mačke sebične, samožive i samo zahtijevaju maženje i pozornost – nije točno. Istraživanja su pokazala da između njih i vlasnika postoji posebna “ljekovita” veza.

Naime, osobe kojima su mačke kućni ljubimci, rjeđe doživljavaju moždani udar, jer igranje i razmjena nježnosti s njima smiruje organizam. Dokazano je da i djeca koja od djetinjstva rastu uz njih, manje su podložna astmi.

Osim toga, ove slatke životinjice uz bolesnog vlasnika mogu ležati danima, čekajući da se ozdravi. Mekane, ritmične vibracije koje ispuštaju dok predu, smanjuju bol i ubrzavaju ozdravljenje. Također su i vrlo zabavne, pa često nasmiju vlasnike, poprave raspoloženje i ublaže stres.

Mačke ne samo da lijepo izgledaju na fotografijama, na slikama, nego doprinose i našem zdravlju.

Mačje predenje utječe na zarastanje rana

Premda znanstvenici još uvijek nisu otkrili kako točno nastaje taj zvuk, svi znamo: mačke predu. To, na neki način, ima blagotvorno djelovanje na ljudsku sposobnost regeneracije.

Mačka prede na frekvenciji od 25 do 150 herca. Ovo je baš ta frekvencija na kojoj se najbolje regeneriraj mačji mišići i kosti. Ali, ovi valovi su, također, savršeni i za ljude.

Mačke smanjuju količinu stresa u vašem životu

Istraživanja pokazuju da vlasnici mačaka u prosjeku imaju manje simptoma stresa. Na drugom mjestu su vlasnici pasa. Najviše podložni stresu su ljudi bez kućnih ljubimaca.

Mačke mogu smanjiti nastajanje srčanih udara za 40%

Naučnici sa Sveučilišta u Minnesoti su utvrdili da jeprisustvo mačke u kući korisno za vaše srce.

U svojoj studiji su otkril da ljudi, koji nemaju mačku, 40% češće stradaju od srčanih napada. Zašto?

“Najlogičnije objašnjenje može biti to da su mačke u stanju značajno umanjiti stres, nervozu i anksioznost, i samim tim, smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti”, stoji u obrazloženju

Leave a Comment