Pet namirnica koje su zdrave i zamrznute

Dijetetičarka je otkrila pet namirnica za koje kaže da su zdravije kada ih kupite smrznute.
Mnoge namirnice i dalje zadržavaju svoju nutritivnu vrednost nakon boravka u zamrzivaču.
Nutricionistkinja Rijanon Lambert rekla je: “Smrznuta hrana poput voća i povrća, ribe i mesa, pa čak i hleba koji je obogaćen vitaminima i mineralima, podjednako je hranljiva kao i sveža. Zamrznuti proizvodi su obično jeftiniji od većine svežih proizvoda, tako da su oni odlična opcija ako želite da uštedite nešto novca”, dodala je.
Ona je dodala da odabir smrznutih proizvoda takođe može biti odličan način da se smanji bacanje hrane jer se stvari mogu zamrznuti i kasnije jesti. Ovo je posebno važno jer troškovi života i dalje rastu.
Ovih pet namirnica je zapravo jeftinije i zdravije kupiti smrznute.
Smrznuti grašak
Mnogi od nas već imaju kesicu graška u zamrzivaču. Ovu namirnicu mnogo je jeftinije kupiti smrznutu nego svežu i lak je dodatak svakom obroku. Takođe, sadrži priličnu količinu vlakana, antioksidansa i vitamina, kao i minerale koji su zdravi za srce, kao što su magnezijum, kalijum i kalcijum.
Smrznuti seckani beli luk
Ljubitelji belog luka znaće da ljuštenje i seckanje oštrih čenova može biti velika muka. Dakle, držanje kesice smrznutog i naseckanog belog luka u zamrzivaču će vam uštedeti vreme i novac. Neće izgubiti svoj ukus kada se zamrzne, iako bi mogao izgubiti deo svoje jačine. Zbog toga možete da nastavite da uživate u prednostima belog luka – njegov glavni aktivni

sastojak, alicin, može podržati vaš imuni sistem u borbi protiv virusa.
Smrznuti brokoli
Brokoli je još jedno od onih povrća koje je lako ubaciti u svoj obrok i koje daje nutritivne vrednosti čak i kada je zamrznuto. Konzumiranje ove superhrane može značajno poboljšati zdravlje creva i dati podršku u kontroli težine, zdravlju mozga, upale i imunološkoj funkciji.
Smrznuta riba
Kako je Rijanon nedavno rekla, jedenje smrznute ribe može biti mnogo pristupačnije. Zamrzavanje neće umanjiti njenu nutritivnu vrednost – i dalje ćete uživati ​​u prednostima omega-3 masnih kiselina i vitamina D i B2 koje sadrži.

Smrznuto bobičasto voće
Bobičasto voće stavljeno u obrok s jogurtom je zdrava namirnica za doručak. Međutim, često će porcija svežeg voća sadržavati samo nekoliko njih – kupovina smrznutog znači da ćete ih imati više za manje novca i da će trajati duže. Prema studiji državnog univerziteta Južne Dakote, smrznute borovnice sadrže više antioksidansa, koji mogu pomoći u borbi protiv bolesti, uključujući rak. Smrznute maline su odličan izvor vitamina C, koji će ojačati vaš imuni sistem.

Leave a Comment