Šaka riže u kupatilu rješava niz problema

Naš dom je mjesto gdje volimo živjeti u harmoniji i činimo sve da bude čist, a posebno oni dijelovi koji su privatni poput spavaće sobe i kupatila.

Osim toga, čista kuća takođe pomaže umu da bude opušteniji i uredniji, ali tvrdokornu prljavštinu nije uvijek moguće pobijediti i stoga moramo uvijek iznova tražiti nova sredstva.

Tu spadaju i deterdženti kojih uvijek ima na policama supermarketa, no ponekad baš i ne djeluju pa smo prisiljeni isprobati druge. Često nismo krivi ni mi ni neučinkovitost ovih proizvoda, već prljavština koja se uvuče i na najčudnija mjesta i onda ostaje dugo.

Jedno od mjesta na kojem je najviše prljavštine je kupatilo, budući da je to mjesto gdje često brinemo o sebi i ostaci kamenca su tu vrlo često prisutni. Taloži se na slavinama ili na tuševima u našem kupatilu i moramo pronaći načine da ga u potpunosti uklonimo. Takođe nalazimo crnu aureolu na brtvama WC školjke, bidea i tuša zbog oksidacije silikona, koju je teško ukloniti.

Kupatilo je, između ostalog, jedno od mjesta gdje mirisi mogu izazvati gađenje. Ponekad, međutim, problem nisu naše potrebe, već kanalizacija, posebno za kišnih dana, oslobađajući smrad nepoželjan u našim domovima.

Ali postoji način da sve to izbjegnete, samo uzmite običnu hiruršku masku i odrežite jedan od dva kraja te je dobro otvorite da izgleda kao vrećica. Unutra stavite prvo rižu pa deterdžent, sve zatvorite konopcem na kraju koji ste odrezali od maske. Nakon što je to učinjeno, pričvrstite vrećicu u blizini školjke. Na taj način dobit ćete čist i namirisan WC. Riža tretira svu vlagu i stoga smanjuje ostatke kamenca poput kapljica kondenzacije”, prenosi Jutarnji.

Leave a Comment