Sipajte sirće i ovaj sastojak u vodokotlić, sva prljavština i smrad nestaće za sat vremena

Da bi vaš dom bio svetao, potrebno je vreme i dobra organizacija, pa nije loše imati „kečeve u rukavu“, odnosno trikove koji će vam odraditi određene poslove.

To se posebno odnosi na teško dostupna mesta, kao što su vodokotlići, a ne postoji osoba koja ne želi da maksimalno smanji broj bakterija koje se intenzivno i stalno gomilaju na određenim mestima. Hemikalije za čišćenje i dezinfekciju često su veoma agresivne, zbog čega se mnogi okreću prirodnim rešenjima.

Sirće je višenamensko sredstvo koje se, osim u kuhinji, široko koristi u čišćenju i dezinfekciji domaćinstva. Kada se „udruži“ sa sodom bikarbonom, postaje moćno sredstvo koje se može koristiti za čišćenje gotovo svega.

Zagrejte 200 ml sirćeta i dodajte dve kašike sode bikarbone. Dobijenom mešavinom premažite unutrašnjost vodokotlića koji ste prethodno ispraznili (okretanjem ventila za vodu i pražnjenjem vodokotlića) i ostavite da odstoji oko 20 minuta. Zatim jednostavno pustite vodu.

Voda kojom se puni vodokotlić odlaziće u WC šolju, a kombinacija sirćeta i sode očistiće i najzahtevnije delove. Bez ikakvog napora ćete se osloboditi nečistoća i WC šolja će zablistati, a vodokotlić će biti potpuno čist i dezinfikovan. Vredi pokušati, zar ne?

Leave a Comment