Sjajni trikovi protiv insekata

Dolaskom toplijih, sunčanijih dana, osim lijepih, kreću i one manje lijepe stvari poput primjerice borbe s dosadnim komarcima, muhama, osama, stršljenima…

O tome smo već dosta pisali, posebice o načinima kako se možete od istih obraniti, a danas vam otkrivamo još sjajnih trikova kako reći konačno zbogom ovim napastima.

Ako se želite riješiti komaraca, napravite za njih tekućinu koja će im biti toliko odbojna da će od nje bježati kao ludi. Tu tekućinu zatim stavite u posudu i stavite malu svijeću koja može plutati a komarci će pobjeći od toga svega.

Potrebno vam je: 2 limuna, 2 limete, grančice ružmarina, do 10 kapi eteričnog ulja eukaliptusa, malo vode, svijeća.

Postupak: u manju čašu stavite vodu, limun, limetu i ružmarin. Dodajte eukaliptus i na vrh stavite lebdeću svijeću. Klinčići i limun su spas od ovih krvopija Prerežite nekoliko limuna ili limete na pola i zabodite 10-ak klinčića u sredinu. Pospite limun po stanu, u kojem provodite najviše vremena i stvar riješena.

Ako vas muče ose i stršljeni, i za to imamo odličan recept. Prvo morate izbušiti rupe na poklopcu staklenke. Na dno tegle stavite med i razrijedite ga s malo vode ili dodajte žlicu pekmeza. Kukce će privući slatki miris, ulazit će kroz rupice, ali se neće moći odvojiti od medene smjese. Promijenite staklenku po potrebi, prenosi Dom i dizajn.

Leave a Comment