Trgovci koriste lukav trik kojim varaju kupce: Dobro pazite na ovaj detalj kada kupujete narandže ili limun

Prodavnice prehrambenih proizvoda koriste pametne trikove da privuku kupce, ali jedna takva taktika je upotreba crvenih mrežica kako bi pomorandže izgledale privlačnije.

Naizgled neobičan izbor crvenih torbi zapravo stvara iluziju da su pomorandže intenzivnije narandžaste boje, što ih čini privlačnijim kupcima. Ovaj trik nije rezervisan samo za pomorandže, već deluje i na drugim agrumima kao što su mandarine i grejpfrut. Čak i limuni, koji se obično prodaju u žutim ili zelenim kesama, mogu izgledati zrelije i lepše kada su u crvenim mrežicama.

Kako znati da li su ispravni

Ovi taktički potezi supermarketa deo su šire strategije za podsticanje kupovine i povećanje atraktivnosti proizvoda. Međutim, postoje načini da se oduprete takvim marketinškim trikovima. Jedan od njih je da koristite listu za kupovinu kako biste ostali na pravom putu i ​​izbegli nepotrebne kupovine.

Ako se pitate kako da izaberete sočnu pomorandžu punu soka, jedan od saveta je da obratite pažnju na težinu ploda – teža pomorandže će verovatno biti sočnija. Takođe, birajte čvrste pomorandže intenzivne boje i izbegavajte one koje izgledaju meke delove ili imaju vidljiva oštećenja.

Leave a Comment