Zašto Japanci najbrže gube kilograme

Da li ste čuli za japanski metod gubitka težine? Stekao je veliku popularnost i kada se spomene, svi znaju da “brzo skida višak kilograma”. Da li je ovo istina i šta zapravo predstavlja japanska metoda mršavljenja, otkrili su fitnes stručnjaci i stručnjaci za ishranu. Prije svega su upozorili da gubitak težine nije lak.

Ovaj proces može da bude prilično dug i naporan. U takvim situacijama važno je da se naoružate strpljenjem i disciplinom. Japanci su poznati po svojoj disciplini, a evo šta njihova metoda podrazumijeva:

Žvaćite polako

Stručnjaci kažu da će ljudi koji polako žvaću hranu lakše izgubiti težinu. Japanci zaista uživaju u jelima koja konzumiraju. Ako želite da imate dobro varenje, stručnjaci preporučuju pažljivo žvakanje hrane.

Izaberite doručak

Doručak je ključni obrok, posebno ako je vaš cilj da smršate. U japanskoj kulturi doručak je najvažniji. Služe se jelima koja sadrže malo masti, ali mnogo proteina i vlakana. Hrana bogata vlaknima reguliše apetit i pomaže u postizanju osjećaja sitosti.

Konzumirajte kontrolisane porcije

Japanska metoda mršavljenja zahteva da se obroci dobro isplaniraju i kontrolišu. Japanci jedu na mnogo manjim tanjirima kako bi kontrolisali porcije hrane koje jedu i samim tim smanjuju rizik od prejedanja.

Ne jedite dok se ne zasitite

Japanska metoda kaže da ne treba da jedete dok ne osjetite da ste siti. Japanci namjerno prestaju da jedu prije nego što osete da su siti, kažu stručnjaci. Takođe vode računa o potrošnji hrane.

Izbjegavajte prerađenu hranu

Stručnjaci kažu da Japanci nisu skloni da jedu prerađenu hranu. Imaju prilično čistu ishranu, zasnovanu uglavnom na voću, povrću i ribi. Trude se da jedu hranu bogatu vlaknima, ali malo kalorija.

Vodite računa da ne prekuvate hranu

Većina Japanaca više voli da jede jela koja ne zahtevaju duge procese kuvanja. Njihovi obroci se često baziraju na povrću koje ne mora da prolazi kroz proces kuvanja ili prženja. Svakodnevna ishrana se često zasniva na sirovoj hrani, što pomaže da pomogne kada je u pitanju gubitak težine.

Zamijenite hljeb pirinčem

Japanci ne konzumiraju mnogo pekarskih proizvoda, kažu stručnjaci. Oni jedu pirinač, pa ćete rijetko vid‌jeti hljeb na njihovim trpezama. Japanska metoda mršavljenja podrazumeva odustajanje od prekomjerne konzumacije hljeba, prenosi mondo.rs.

Leave a Comment